Bu hikayede JkR nin öldürdüğü bazı karakterler vardır bizzat ben hortlattım.
Hiç bir sır gizli kalmaz Aberfoth!:
Çok soğuk ve sisli bir akşamdı.Londrada saat çoktan gece yarısını geçmişti.Sokakta kimsecikler yoktu-iki kişinin dışında-.Onlarda bir sokak lambasının altında konuşuyorlardı.adamlardan ikiside uzun ve sıskaydı.Bir tanesinin saçı ve sakalı kemerine sıkışakacak kadar uzundu.Yanındaki adamsa sessizce önüne bakıyordu.Uzun saçlı olan yarım ay biçimindeki gözlüklerinin üstünden karşısındakinin yüzüne bakarak:
-''Ne istiyorsun Aberfoth?'' diye sordu.
Gece soğuk olduğu için bu kelimeler ağzından bir buhar tabakası ile beraber yükselmişti.
-''Şu sırla ilgili albus''dedi Aberfoth.''Duydumki açıklayacakmışsın''
-''Hiç bir sır gizli kalmaz Aberfoth''dedi Albus.''Ben açıklamasam bile nasıl olsa bir gün herkes gerçeği öğrenecek.En iyisi sencede bu değilmi?Senin gururun kırılmadan bu işi halletmeliyiz.''
-''Yalan söylüyorsun''diye tısladı Aberfoth.''Sadece kendini temize çıkartmak istiyorsun''
Gözlerinde öfke vardı.Aynı karşılığı bulmak istercesine karşısındakinin mavi gözlerine baktı.Ama o,''öfke''denen insan zaafını çoktan yenmiş biriydi.Gözlerinde sadece hayalkırıklığı vardı,sokak lambasının loş ışığında görünen kadarla yüzünün her hattına bu duygu kazınmıştı.
-''Ağabeyini hiç tanıyamadınmı Aberfoth.Rita Skeeter'i biliyorum,bu işin peşini bırakmayacaktır ve yine biliyorumki daha fazla abartarak anlatacaktır ve seni azkabana yollayacaktır.''
Bu''azkaban''sözcüğünü duyan Aberfoth'un yüzü bembeyaz kesildi.Soğuktanmı korkudanmı bilinmez titremeye başladı
''A-azkabanmı dedin Albus''
Albus sırf onunla gözgöze gelememek için karşısındaki yıkık dökük apartmanı incelemeye başladı
''Ama sen,sen açıklarsan bana şey diyecekler....şeyyy''Anlaşılan o kelimeyi söylemek istemiyordu.
-''Hiç bir sır gizli kalmaz''diye tekrarladı Albus ve kardeşine döndü''İyi geceler!''
Bir kaç adım yürüdü ve hafif bir ''pop''sesi ile kayboldu.Arkasında endişeli ve kafası sorularla dolu bir adam bırakmıştı.
En sonunda o da orada durmanın anlamsız olduğuna karar verdi ve birkaç adım yürüyüp hemen hemen aynı yerde kayboldu.
Sokak şimdi tamamen boştu.